Bachata – den ruffiga klubbdansen

Bachata är en dans som har rötterna i den västindiska nationen Dominikanska Republiken. Traditionell bachata växte fram som en fusion mellan latinamerikanska och afrikanska dansstilar parallellt med musikstilen som bär samma namn.

16375104039_b7270447d1_bBachata går att dansa både som solodans och pardans och dansrörelserna varierar mycket beroende på vilket tempo musiken har. I pardans använder man sig av öppen, halv-öppen eller stängd position – vilket bestäms av den som för.

Dansens grundsteg innebär att man dansar i en liten kvadrat, tre steg inom kvadraten och ett “tapp-steg” (med tårna) fram och tillbaka. Rörelserna är ofta synkoperade beroende på hur musiken är betonad. Varje takt avslutas med en höft-“pop” som kan vara mer eller mindre accentuerad.

I väst har rörelser från originaldansen lånats in och kombinerats med andra närliggande dansstilar, till exempel salsa, och skapat flera västerländska varianter av bachatan. Det är inte helt ovanligt att element från andra danser lånas in och utförs med en touch av bachatas stil, det finns därför gott om bachata-stilar som är fusioner av många olika rörelsemoment hämtade från salsa, tango med flera.

När du dansat färdigt så vill du kanske att danspulsen ska följa med dig ett tag till. Ett perfekt sätt att höja pulsen är att spela lite på ett nätcasino. Det finns massor av spelmaskiner som associeras till Karibien och dansstilar därifrån. Inte minst så tänker man väl gärna på lyxkryssare som färdas genom det blå vattnet mellan de karibiska öarna. Man tar en drink och sätter sig vid black jack-bordet och avnjuter några timmars spelande. Nu är ju en sån kryssning väldigt dyr, men som tur är går det att uppleva lite av den atmosfären hemma vid datorn. Varför inte testa sloten Pirates of the Caribbean?

Kom ihåg att spela ansvarsfullt och att aldrig satsa mer pengar än vad du har råd att förlora!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *