Workshops och inspiration

Det finns få saker som hjälper så bra som dans om du känner dig trött och hängig eller bara allmänt osmidig. Väldigt många människor som provat på dans i olika former har upplevt sig piggare och gladare redan efter att ha testat att dansa en enda gång. Tänk dig då vad vinsterna blir för ditt välbefinnande över längre tid. Att bachata, zouk och west coast swing är danser som dansas till pigg och glad musik gör det hela ännu bättre.

10805617004_f065511788_bOm du är sugen på att testa på någon av danserna så finns det som tur är många olika föreningar som anordnar kurser och workshops för de här danserna. Om du bor i en mindre stad så har du förmodligen störst chans att lyckas hitta någonting om du hör dig för med något studieförbund som är verksamt på orten, om inte annat så kan de förhoppningsvis hjälpa dig att hitta likasinnade. Kanske är du den som ska försöka dra ihop en studiecirkel?

Håll annars utkik efter dansworkshops, de arrangeras lite varstans och kräver ofta inte några förkunskaper. En dansworkshop brukar vara avslappnad och det är därför ett bra tillfälle att testa på olika danser. En workshop är sällan längre än en helg så det är en kort tidsinvestering som verkligen kan ge dig ett nytt intresse att förälska dig i.

Youtube är en väldigt bra resurs för dig som vill titta på hur dansrörelserna ser ut. En sökning på vilken som helst av de danser som gås igenom på den här hemsidan kommer att ge dig massor av olika alternativ att titta på. På så vis behöver du inte bli överraskad över vilken typ av rörelser du kommer att behöva utföra om du bestämmer dig för att testa på någon av danserna.

Hoppas att du känner dig inspirerad, ut på dansgolvet och sväng om de lurviga! Väl mött!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *